2014-08-10 Mot Korpis och lite fix

IMG_2681En skön helg stod framför oss. Så vi bestämde oss för att åka till L:a Korpmaren. Kasia ville så gärna åka och kolla ”sitt” kantarell-ställe. Själv såg jag framför mig en trevlig helg med bad och att få umgås med vänner. Men jag hade även förberett för lite båtfix. Det hela började med att den gamla snurran Mercury 2.2hp skulle få en ny packning då den läckte vatten in på fel ställen.. Den hade köpts in på Marinshopen och kostade cirka 80 kr, nästan gratis. Först blev det givetvis champagne-frukost.

IMG_2682Snurran lyftes sedan upp på land och till tonerna av melodikrysset så skruvades den isär. Den gamla packningen ”skrapades” försiktigt bort och vattenkanalerna gjordes så rena som det gick. Den nya packningen monterades noggrant och motorn provstartades. Den gick snällt i gång så för att spara på impeller så fick provas på gummijollen. Det visade sig att den inte gick bra. Så tillbaka på land och lite pill med nålventilen i flottörhuset. Rengöring och montering. Sedan åter till jollen och nu så gick den bra. Så pass bra att Kasia kunde åka iväg till sin kantarellö och tillbaka. Det verkar nu som att den fungerar som den skall.

IMG_2678IMG_2680Senare var det dags att bättra på laddningen från motorerna. Jag hade köpt in skiljerelä från Erlandssons Brygga, men dom hade bara ett så det fick bli till att starta med ett. Först skulle generatorns diodplatta monteras bort. Det är lite spännande att hålla koll på alla anslutningar när man skall göra det via en handhållen spegel. När plattan var borta så var det dags att montera alla kablar på reläet vilket var enkelt. Samma färger som motorns egna kablar och på med kontakter och krympslang. Sedan provkördes utan laddningen till förbrukningsbatterierna, vilket gick lysande. Sedan även med förbrukningsbanken inkopplad och även det lika bra. Nu väntar jag bara på att ett relä till skall komma till Erlandssons. Lite kabel är redan framdraget dock. Den andra (BB) motorn är lättare att komma åt.

 

 

Det här inlägget postades i Dagbok, Loggbok 2014, Olika problem, Projekt, Projekt 2014-15, Tekniska ting / El. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


tre − 1 =