Köra ”Hem” båten

IMG_0068Det är ju lite trist att säsongen börjar komma till sitt slut. Oktober brukar vara en sådan månad där många tar upp sin båt och i båtklubben på Djurö var man nu inne på helg två. Christers stora lastbil med kran klarar stor båtar, om något år så får han nog ta hand om våran också. Men eftersom det är många projekt för denna vinter så blir det åter igen en vinter med båten på land i Årsta.IMG_0069Denna fantastiska lördag var vädret helt perfekt. Runt 13 grader i luften och nästan vindstilla. Efter att ha tagit bussen ut till Djurö så var det dags att lägga ut för sista gången denna säsong. Precis som alla andra år så tog jag med linorna som sitter i y-bommarna. Lite mekande men eftersom vinden var mycket svag så kunde båten ligga utan att behöva så mycket förtöjning medans jag lossade alla schackel. IMG_0074Vägen hem genom Strömma Kanal och Kolström är ju sagolikt vacker. Fick vänta en stund i Strömma på att få broöppning. Gjorde nog bort mig lite också när jag ringde. Brovaktens röst lät precis som en telefonsvarare så jag väntade på att han skulle lyfta på luren….. Men det ordnade sig efter några försök. På andra sidan kanalen mötte jag en jättefin Storö 34. Det är vackra båtar!

IMG_0083Färden hem gick strålande. Väldigt få båtar ute så det var ganska lugnt. Till och med utanför Finnboda var det lugnt och nästan utan vågor. Slussen var det dock lite fler båtar i, speciellt segelbåtar. Dom hade nog fått vänta på broöppning vid Danvikstull. Väl framme i Årsta så lånade jag Franssons plats och det hela gick väldigt bra. Båten låg bra och fortfarande nästan ingen vind.

IMG_0084På söndagen plockade jag ur en massa saker ur båten. Det var cirka 12 garder ute och regnet hängde i luften. Men det gjorde inget. Jag passade på att plocka ihop sakerna som skall tas ur inför vintern. Då jag skall pyssla med en hel del saker så tömmer jag båten på lite mer saker än vanligt. det är värst vad prylar det blir. I vår lilla kombi ryms det relativt mycket, men jag räknar med att åka med prylarna till förrådet fyra gånger ändå.

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Dagbok, Loggbok 2014 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


fem × 7 =