Höst-tömning

IMG_0095Det är värst vad mycket man släpar till båten våren och sedan uppeart fyller på under våren. Så det var dags att tömma det sista som skall tömmas. Denna lördagsmorgon var det lugnt och still i Årstaviken. Luften var frisk och sval med cirka 8 grader på termometern. I vattnet mätte jag 12 grader, så det är upplagt för fuktig luft som alla höstar.

IMG_0099Efter att åter igen ha fyllt ha fyllt bilen med dynor och annat som skall ur för att klara vinterns väntade angrepp av fukt och därmed mögel. Alla handdukar och liknande tas hem som att tvättas och torktumlas innan dom åker in i det varma förrådet. När allt är borta så ser det lite tomt ut. Vi har i år valt att lämna kvar gardinerna. Eftersom jag kommer att vara mycket i båten med olika projekt så skall jag hålla koll på dom.

IMG_0097Vid sista svängen till förrådet passade jag på att hämta lite pressar och annat som skall användas vid uppläggning och täckningen. I år skall jag även bygga en ny ”ställning” så det blir lättare att jobba på däck. Ett projekt som jag passade på att titta närmare på är stuv-utrymmena under durken i ruffen. Här skall det bli tre fack för mat och dryck. På bilden syns även kompassgivaren till det gamla Silva-instrumentet, som fortfarande fungerar. Den skall flyttas lite ur vägen. Det är ganska mycket utrymme som är oanvänt. Jag skall även se över de två genomföringarna och troligen byta till kulventiler.

IIMG_0092nnan hemgång så tog jag en bild av båten där honom ligger i stillhet. Hoppas hon är ännu snyggare kommande vår. Man kan ju även notera att y-bommarna kanske är väl korta, men jag ligger ju bara här i två veckor. Nästa helg skall hon upp på backen!

 

 

Det här inlägget postades i Dagbok, Projekt 2014-15, Utrymmen och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


3 − två =