Våren kommer, pysseldags

ÖvCLII-Pentryladaer två helger med mycket annat på schemat så har det blivit lite spritt med pyssel. Men ändå har det gått lite framåt. Det skönaste framsteget är att lådan i pentryt äntligen är klar. Lite speciell i formen på insidan, men utifrån ser det bra ut. Det ger ett litet snyggare intryck men även lite mer utrymme att lägga bestick och liknande i.

CLII-gamladorren-taketHar även börjat fixa med resterna efter att dörrpartiet togs bort. I taket satt ett par träbitar som var tråkiga. Dessa togs bort med mycket pyssel och kvar blev en relativt bra yta att jobba med. Det kommer att bli en teakplanka och tillhörande list. Funderar även på att sätta dit en LED-list för lite skönt ljus. Oavsett så kommer det bli bättre än tidigare.

CLII-Batterier-forenI ruffen har de två ”överblivna” batterierna nu installerats i förbrukningsbanken. Det är nu fem batterier i den och det skall nog räcka i de flesta lägen. Är lite störd på att ett batteri är ”annorlunda”. Kanske kopplar jag loss det och har som reserv, med en liten skiljediod emellan så det alltid är fräscht. Sedan är det även en fråga om att ladda upp dessa. Motorerna klara ju nu att ladda från två generatorer så det borde fungera.

CLII-Pentry-utrymmermalatI ruffen vid pentryt så fortgår jobbet med att ordna utrymmena under durkarna, kölsvinet. Det är nu målat med Internationals vita lackfärg Interlux. En skiva mellan babord- och styrbordutrymme är under tillverkning. Styrbordssida kommer att få lite mjuk stötskyddande material så att det fungerar som tänkt; en liten vinkällare. Men även lite pilsner och annat.

CLII-luftvarmareEtt projekt som jag hoppas skall bli klart innan ilägg är varmluftsfläkten som hämtar sin värme från motorerna. Dock är slang dimensionerna olika och lite kopplingar måste fixas. Den kommer att monteras strax bakom varmvattenberedaren och sedan med luftslangar sprida värme till ruffen och ”doghouse”. Två anslutningar kommer inte att anslutas i början. Den ena är dock tänkt att gå till en form av defroster vid vindrutan.

CLII-gamladorren-taket-fasteI den ovannämnda gamla dörröppningen har även några distansklossar plastats fast med epoxi. Dessa kommer att få lite glasfiberväv nästa gång så dom blir starka.

På dessa distanser kommer sedan teakplankan att skruvas. En sidolist med specialform kommer att monteras slutligen. Känns lite pyssligt och jag hoppas att det kommer att bli bra.

Det här inlägget postades i Dagbok, Pentryt, Projekt, Projekt 2014-15, Tekniska ting / El, Utrymmen och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Våren kommer, pysseldags

  1. Skönt att se att du är i farten och bra ser det ut att bli./Hälsn Mats Olof.

    - Mats Å ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


sex + 7 =