Sjösättning

IMG_0371     Det sägs att en båtägare är lycklig två gånger; när han köper sin båt och när han säljer den. Jag vill nog säga att det lyckligaste momentet är sjösättningen. Den omger sig av så mycket förhoppning och i många fall är ett resultat av vinterns arbete. Denna morgon var det finns väder, men mulet. Vattnet i Årstaviken låg stilla och det var dags.

IMG_0373

Båten var klar, i alla fall för att sjösättas. Den låg där utan presenning och rengjord både på ut- och insidan.

Men först skulle alla båtar på hamnplan sättas i. Eftersom vår slipbas Micke Carlsson frågat om jag kunde hoppa in då han var tvungen att åka i väg denna helg, så hjälpte jag till med alla båtar hela dagen. Men en skicklig kranförare så gick det som en dans.

IMG_0377Framemot eftermiddagen var alla båtar ilagda, som skulle läggas i. Det borde ha blivit cirka 20 små båtar och 15 större. Vår kära Coronet 31 SF är en av de största om inte den största.

Så när dagen var klar så låg hon där vid den lånade bryggplatsen, stilla och vacker. Platsen tillhör egentligen Leffe och Myran, men deras träbåt skall inte i förrän om två veckor.

IMG_0378

IMG_0376

Dock upptäcktes att det läckte vatten vid impellerpumpens utlopp mot sjövatten silen. Det verkar som att o-ringen är slut. Så ett snabbt besök på Marinshopen fick det bli. Tyvärr tittade vi på fel motor och det blev fel o-ringar. Så det fick vänta med att ordnas till måndag när dom hade öppet igen.

IMG_0379Annars gick det rätt bra. En koppling mellan två slangar för spolningen på nya toan läckte. Det ordnades med en tur till Erlandssons Brygga på söndagen för att köpa en en slang som räkte ”hela vägen”. Så den nya toan fungerade bra och så även sjövattenkranen i pentryt. Dock måste nog en backventil eller två monteras. Den nya timräknaren gick också bra. Den hade fått ett litet för stort hål efter den gamla, men det löstes ändå med lite mothåll.

På måndagen fixades läckan vid impellerhuset så nu kan sommaren starta!

 

Det här inlägget postades i Dagbok, Pentryt, Tekniska ting / El, Toaletten. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× 7 = trettio fem