Kräftskivedags

IMG_0858När augusti kommer så vet man att hela Sverige siktar på olika kräftskivor, så även vi. I år var det dags för kräftskivan på L:a Korpmaren. Inte så många båtar väntades dit och det skulle nog bli en trevlig skiva. Vädret var strålande och den sena sommarvärmen var    verkligen underbar. Jag åkte själv till L:a Korpmaren i det fina vädret. Passade på att tanka några hundra liter i Stavsnäs och fick hjälp av en snäll tjej där. Det visade att hon var barnbarn till en kompis. Skojigt.

IMG_0856Lite service och underhåll skulle fixas innan jag hämtade Kasia i Mörtviken. Först på tur stod vattenpumpen till pentryt som pumpar sjövatten (riktigt bra att använda sjövatten vid disk. Det spar ordentligt på färskvattnet). Den höll inte trycket och jag misstänkte att det var skit i den så att backventilsfunktionen inte funkade. Så pumphuset lossades och det fanns en hel del skräp där så det var förståeligt. Efter rengöring och montering så fungerade det precis som tänkt igen. Ett förfilter måste definitivt skaffas. Dumt att inte ha gjort det innan.

IMG_0862

Nästa underhåll var toalettgolvet. På Biltema hittade jag billigt golv som är till balkonger och liknande. Vi hade tidigare pratat om att skaffa ett snyggare golv i trä till toaletten och med inspiration från våra kamraters båt. Så detta skulle bli bra. Tack vare att det är den typen med kortare träbitar så blev det också lättare att kapa i rätt storlek. Lite funderande på bästa utläggning och sedan fram med sågen. Resultatet blev fantastiskt bra. Det kändes direkt som en helt ny toalett.

IMG_0863

Helgen blev lika trevlig och skön som vi hade hoppats på. Så när vi väl åkte hem på söndagen så mådde vi gott. Vädret var fortfarande skönt även om det börjar blåsa lite nord-ostligt men utan fara alls. Nämndöfjärden är ändå väldigt gropiga på söndagar av alla andra båtars svall.

Det här inlägget postades i Dagbok, Loggbok2015, Toaletten. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


3 − = ett