Februari-fix

IMG_0955aYtterligare en helg som gräsänkling. Det ger lite mer möjlighet att hålla på med båten. Lördagen startade med fantastiskt fint väder med sprakande sol och med en temperatur strax över nollan. Väl i båten startades både Pod-värmaren och el-elementet. Det ger en skön värme efter ett tag, men innan så ser det faktiskt ganska kallt ut.

Förra helgen monterades de nya JBL-Högtalarna men kopplades aldrig in. Så nu var det dags för lite kabeldragning. Att dra kabel i en båt är alltid speciellt med krypande och funderande på rätt väg. Så även i en något större båt. Men efter drygt en timme så var kablarna på plats och ljudet flödade som tänkt. Betydligt bättre än de gamla, som nu fungerar som extra högtalare för mer rymd. Klart nöjd.

IMG_0956aNästa projekt som skulle ordnas var de lampor som köptes för ett bra tag sedan och som skall lysa upp motorrummet äntligen skulle monteras. Sex stycken små LED armaturer från Biltema skall räcka är det tänkt. Men samma sak här, kabel som skall dras och som inte får vara i vägen. Att motorrummet är stort är ju själva grejen med detta, att man kan vara i det och då behövs lyse. Monteringen gick bra och kommer bli en bra tillgång. Senare kommer stora delar av ”väggarna” kläs med ljudisolering som har folie på insidan. Det kommer att sprida ljuset ännu bättre.

Även batterierna fick en genomgång. Har varit orolig för deras funktion efter några år nu. Ett extra batteri köptes in för att se hur karaktäristiken är när det är svalt ute. Genom att jämföra det nya med de äldre så kunde jag se att de gamla fungerade utan problem, i alla fall något år till.

På söndagen var det så rått och grått så det blev inget gjort. Jag skaffade dock några skivor ljudisolering som skall på plats senare.

Det här inlägget postades i Loggbok 2016, Projekt 2015-2016, Tekniska ting / El och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


nio − = 7