Sjösättning med skada

Dagen som alla båtägare väntar på, sjösättningen. Det har varit en lång vinter, igen, och förväntningarna är som vanligt höga. Då jag tänkte smita tidigare p.g.a. andra evenemang på eftermiddagen, så var jag behjälplig med de mindre båtarna på hamnplan. Det gick så…. efter en kvart hade jag råkat göra mig rejält illa och var tvungen att åka till SÖS för att bli sydd. (Lite läskig bild längst ned på sidan).

IMG_1054 IMG_1057 Men När jag väl var tillbaka så var det lite turligt nog faktiskt min tur att få båten i sjön. Peter från Stensta var lika duktig som vanligt och allt gick väldigt smärtfritt. Jag fick hjälp av Micke Carlsson (König) att köra båten m.m. då jag ju var lite justerad efter skadan och stygnen. Allt gick bra, men noterade att BB motor inte får bränsle som den skall vid start. Kan vara ett litet läckage på en bränsleledning. Detta får kollas…

IMG_0377Men båten kom på plats trots lite snö (!) och hon ser lite annorlunda ut nu med den nya lägre targabågen. Har inte bestämt mig för om det är snyggare eller inte. Tja, den gamla var du inte snygg  så…..

IMG_1059På söndagen var det dags att köra alla dynor från förrådet till båten. Vädret var dåligt med regn och inte speciellt varm. Men många säckar med dynor och annat släpades från bilen längs bryggan och i en haltandes mans takt. Men man måste erkänna att när allt är på plats så känns det riktigt bra och man vet att sommaren snart är här med många turer i den vackra skärgården. Snart så!

Just ja, den lilla skräckbilden skulle jag ju posta också. Det blev 18 stygn på SÖS. Duktiga och snälla människor där.

IMG_1052

 

Det här inlägget postades i Dagbok, Loggbok 2016, Loggbok2016 och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


sju × = 49