Dags för sommar?

Det har gått relativt länge sedan jag uppdaterade här. Så det är väl dags.

I höstas gick allt som det skulle med upptagning m.m. Fick hjälp av Åke oc h Stefan att köra hem båten. Kände mig lite osäker efter min lilla hjärt-incident.

Det visade sig att den ganska kalla sommaren inte hade givit så många nätter i båten som tidigare år. Men hyfsat många ändå. Efter upptagningen täcktes båten som vanligt med lite skillnad av att den nya targabågen fick plats under pressen. Smidigt! Vid konservering av motorerna så visade det sig att SB-motor inte sög i sig vätskan som brukligt. Hade ett stopp uppstått? Fick ordnas manuellt med lite extra pyssel.

Vintern har annars inte bjudit på något speciellt. Inga nya prylar eller större reparationer. En näst intill tråkig vinter. För att hålla lite koll så satte jag in en termometer i motorrummet för att se hur kallt det kunde bli där. Men en mild vinter satte inte tempen på prov.

Däremot blåste det en hel del och täck-ställningen hade flyttat sig cirka 15 cm akterut, men hade inte kollapsat eller så.

Vårrustningen gick bra, även om vattnet inte sattes på i klubben förrän sista veckan. Med egen möjlighet att pumpa vatten ur dunk så kunde båten tvättas av ändå och det gick riktigt bra. Så lagom till sjösättningen blev båten klar, som vanligt.

Resan ut mot Djurö gick även den riktigt bra i fint väder, tillsammans med Stefan König som körde sin båt till Gustavsberg. Men redan i Hammarbykanalen så visade det sig att SB-motorn gick varm. Det är uppenbart stopp i kylvattnet. Färden gick på en motor helt felfritt. Bra att ha två man kan använda.

Efter lite pyssel och kontroll av SB-motor så har jag bestämt mig att lämna in båten på service. Fick tid i mitten av juni. Hoppas dom löser det.

Vi har trots detta ändå varit en vända till vackra korpmaren. Där det då inte blivit så grönt ännu. En massa pyssel med krattning och omhändertagande av ned blåsta grenar avslutades med ett skönt bastubad. Hoppade dock inte i sjön med hänsyn till hjärtat….

BB-motor har annars varit svår att starta kall.  Har trott att det berott på ålder eller på att glödstiften inte varit ok. Har dock börjat tro att det är bränsleslangen som läcker in lite luft när den står still. Hade tidigare sett att slangen mellan tank och filter läckt och den byttes för något år sedan. Passade en eftermiddag på att byta bränsleslangen mellan motor och filter, cirka två meter. En ganska enkelt jobb. En test efter en dryg vecka gjordes och motorn gick i gång väldigt snällt. Inga problem där längre!

Så nu ligger båten på Djurö och väntar på att få åka ut med oss igen. Tyvärr blev denna helg kall och lite uschlig, så vi har stannat hemma istället. Detta gav mig tid att skriva detta…..

Det här inlägget postades i Dagbok, Loggbok 2017. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− fyra = 2