2014-07-08 Problem med SB drevet

Under 2013 upptäckte jag att styrbord drev inte ville som jag ville. När man la i växel framåt när motorn var varm så tog ett tag innan det börja driva framåt. Jag hade en liten förhoppning om att det skulle försvinna i och med servicen av dreven, men tyvärr inte.

Under de få gånger vi har varit ute i år (vädret har ju varit sjuk trist) så har det visat att det kvarstår. Så frågan är vad det kunde vara. Det verkade ungefär som att kopplingen på bilen slirar väl mycket. Så en sökning på nätet gav en bra hint om vad det kunde vara.

Jag fann en bra tråd på Maringuiden som förvisso gällde 290 drev och jag har 280, men den var tillräckligt tydlig och skillnaden är inte så stor. Frågan vart nu istället om jag skulle vänta till hösten eller se om någon kunde fixa det åt mig. Jag ringde Danne på Djurö Båtvarv som sa att dom hade mycket att göra men eftersom jag skulle åka bort två veckor så skulle det nog gå bra. Det tog en vecka och dom fixade problem som önskat. Det var just växelkonan som var slut, även en styr pinne som lägger i växeln byttes. Så nu har även Sb drevet det typiska klonket när man lägger i växeln. Tack Danne och Thomas och övriga på Djurö Båtvarv. Nu kan semestern tryggt fortsätta som senare även skall bli någon vecka på sjön med fungerande drev.

Det här inlägget postades i Loggbok 2014, Olika problem. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


8 − = två