2014-07-21 Sem.dag 1

IMG_2478Så var det äntligen dags att åka ut på sjön efter två veckor på Åland. Under dessa veckor har jag följt några trådar ybw.com, en forum sida med massor av diskussionstrådar om allt som rör våra båtar. Bland annat en kille,Vas, i Grekland som renoverar sin Mystere 43 (MiToS), helt fantastiskt. Så suger att komma ut på sjön var stort.

Måndagen började med att vi åkte och handlade en massa mat m.m. och stuvade båten full. Båda kylskåpen är i gång och ändå ingen plats för öl, nästan. Första stopp blev Stavsnäs för att tanka. Lite lagom kaotiskt i hamnen där, men med bra personal på macken så gick det smidigt. Tankade 200 liter diesel á 16.02. Det är lite kostsamt ibland. Sedan bar det av mot Portholmen vid Gällnö i svag vind och solsken.

På ”Portis” fanns flera vänner och några till kom under eftermiddagen. Vädret var helt OK och ett första dopp var nästan påtvingat. Samtidigt kom Johnny och Ann med sin Vitesse, en skön gamla Solö. Senare blev det dags att är och våra goa vänner Kjelle och Anki bjöd på grillad kyckling och sallader. Vansinnigt gott i aftonsolen. En bra start på semestern.

IMG_2485 IMG_2487

Det här inlägget postades i Dagbok, Loggbok 2014. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


nio − 9 =