2014-07-22 Sem.dag 2

Efter en skön natt på Portholmen så började aktiviteterna. Självklart skall en liten champagne-frukost tas, med god äggröra innehållande kantareller från Åland. Hos grann-båten hade Kjelle fått disken på sitt ansvar som han tog med bravur.

IMG_2492 IMG_2493

Efter fruskostar bestämde vi oss för att åka vidare. Stora Nassa är målet. Kjelle o Anki ville till Björkskär medans vi övriga siktar på Bockösundet öster om Möja. Men innan vi åkte så skulle vi spika två plank på Matte och Helenas brygga på lill-ön. Även lite dryck o mat på det fantastiska Gällnö Handelsbod (Bar o Kök) var på programmet.

IMG_2507 IMG_2516

IMG_2520Sedan bar det iväg i det fantastiska vädret. Kjelle och Anki hade redan gett sig i väg och lovade att inkomma med lite rapporter från Björkskär. Vi, Johnny o Anna och Matte o Helena tuffade mot Bockösundet, via Lådnamacken då de andra behövde tanka. Halvvägs till Lådna så lade Mattes motor av. Han fick bogseras till Lådna för lite mekande. Johnny drog honom genom den smala kanalen och sedan tog vi över då vi har starkare maskiner. Det gick strålande och vid Lådna lade vi ankar för att meka med motorn. Vi lade ankar och Matte lade sig brevid. Efter lite pill så provade vi att starta och det gick hur bra som helst. Tyvärr vet vi inte vad felet var men nu gick den. Efter påfyllnad av bränsle så åkte vi vidare till Bockösundet.

Vi lade till i den lite djupare viken söder om Lökholmarna. Inte så mycket båtar och trevliga klippor. Efter stund hade Danne o Maria kommit och även Uffe o Ulrika samt Janne o Martin. Så nu var vi sex båtar. Det blev badande och snackande som vanligt innan middagen på berget. Vädret var perfekt o solen stod på helt rätt ställe innan den gick ned. Matte hade gjort ett litet melodikryss som vi körde med stor glädje.IMG_2524 IMG_2530

 

 

Det här inlägget postades i Dagbok, Loggbok 2014. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


ett + = 9