2014-07-24 Sem.dag 4

IMG_2564Stora Nassa är en helt fantastisk liten egen skärgård utanför Möja. Här är det stiltje och rofyllt. Detta naturreservat är väldigt orört och stor del är även ett fågelreservat. Tyvärr är vatten flytande och sommarens alger som blommat ute på Östersjön har lätt kunnat leta sig in i de små sunden i Stora Nassa. Det blev ganska geggigt med tiden tyvärr och inte fullt lika trevligt att bada.

Efter att ha åkt runt med Uffes och Ulrikas gummi jolle bland skären för att hitta en bra plats för nästa dag så valde vi en kort färd på några hundra meter till Mastskäret. Här var vattnet lite renare och klippan som gjord för en fin afton. Mastskäret är till ena delen fågelskyddsområde. Där får man inte upphålla sig. Vi tog våra kära ben på en vandring där man fick och kan bara konstatera att denna ögrupp är sagolik och man kan lätt få en känsla för miljötänk om man inte haft det tidigare.

IMG_2568 IMG_2569

Efter en liten vandring så fanns vi resten av gänget som hade hittat en fin liten badklippa med rent vatten. Här vart det bad av igen och det var riktigt skönt.

IMG_2581 IMG_2583

IMG_2587På vandringen runt ön hade vi sett stora mängder spillning från något djur vi inte kunde bestämma arten på. Men när vi gick tillbaka till båtarna så fick vi troligen svaret. Ett antal getter fanns på detta lilla skär och dom skuttade friskt fram på berghällarna. Skoj att få se, även om det var på avstånd.

Åter igen ett bevis på att vi måste vårda denna lilla ytan vi kallar jorden.

IMG_2593På kvällen blev det grill och mat på klipporna och som vanligt i detta fantastiska gäng så var stämningen hög och mycket trevlig. Till Stora Nassa kommer vi säkerligen tillbaka. Tyvärr så säger reglerna att man inte får vara här mer än två nätter så i morgon styr vi vidare till nytt mål.

Det här inlägget postades i Dagbok, Loggbok 2014. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ tre = 7