2014-07-25 Sem.dag 5

IMG_2599Efter två sagolika dagar på det fantastiska Stora Nassa så var det dags att åka vidare. Vädret var åter igen helt underbart. De nu nordliga vindarna var mycket lätta och efterlängtade i värmen. Dagens mål är Finnhamn där vi försökt boka bord men inte var säkra på att det lyckats.

Eftersom det var så varmt och skönt så stannade vi två gånger på vägen för att bada. Ett tidigt stopp hade även fått Dannes motor att tycka illa om läget genom att oljetrycket fallit. Men han fyllde på några liter så gick det bra igen. Nästa stopp blev mellan Norrö och Möja strax bredvid farleden. Rent och fint vatten utan en massa alger gjorde att det blev ett lite längre bad för några.

IMG_2605 IMG_2607

Vid målet Finnhamn så hade redan Kjelle och Anki kommit fram och dom hade lagt sig i ”Paradiset”. Så vi puttrade sakta dit och upptäckte att det nog är lite väl trångt att klämma in ytterligare 5-6 båtar. Ann och Johnny hade varit här tidigare och ville att vi skulle prova viken mellan Stora och Lilla Jolpan. Så vi åkte dit och relativt långt in i viken så hittade vi en klippa som var som klippt och skuren för oss. Det var även väldigt nära till den lokala toaletten, vilket uppskattades av många.

IMG_2608 IMG_2609

Senare på eftermiddagen gick vi alla till byn här på Finnhamn. En 20 minuters promenad genom slingriga vägar men även på fina grusvägar. Finnhamn som ägs av Skärgårdsstiftelsen är väldigt välskött med vandrarhemmet som centralt boende och med krogen och butiken som samlingsplats. Tyvärr var butiken helt urplockad och krogen fullsatt denna varma sommar vecka. Men vi ställde oss i kö för att äta 12 personer och i väntan tog vi en drink och öl på deras takveranda. Maten var strålande och hela stället var mycket trevligt.

IMG_2612 IMG_2611

IMG_2615Efter middagen blev det som vanligt lite samling i båtarna och det pratades på tills det var dags att sova.

 

 

 

Det här inlägget postades i Dagbok, Loggbok 2014. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


7 − fem =