Loggbok 2012

Nu  när båten är i sjön så kommer inte dagboken att uppdateras lika ofta, utan det mesta noteras i loggboken. Här kommer finnas information om våra färder och vad som hänt i största allmänhet. Kanske inte så roligt för utomstående men desto roligare för oss. För att loggboken inte skall bli alltför stor så delar vi in den i årgångar, med början 2012.

2012-10-13 Upptagning

Postat den 2012-10-13 15:07:57 av admin

Det är lite svalt med cirka 10 grader, men det regnar som tur är inte. Passar på att hjälpa till en hel del då Micke C skall vidare för att coach Davids fotbollsgäng.

Det går bra att få upp alla båtar och vi är klara strax innan 14:00. Tyvärr råkat Tony W. göra illa sig vid ett hopp och det visade sig att han fått en spricka vid hälen i varje fot. Trist.

Champagne Lady får hjälp av Leffe Fransson och det hela går som en dans. Hela dagen har blivit bra. Jag fixade så det kom fram lite varmkorv i ”halvtid” vilket fick många att stanna kvar och lite extra glöd inför de sista båtarna. Så enkelt det kan vara.

Vi har i år fått en ny plats mot grann-klubben. Det blir nog riktigt bra att ligga där.

2012-10-12 Fixar med bränsleproblemet

Postat den 2012-10-12 13:18:09 av admin

Nu skall det lösas. Har köpt slang och kopplingar! Måste ju får ordning på babordsmotor innan vi tar upp båten imorgon.

En ny slang monteras mellan tanken och grovfiltret. Filtret fylls med diesel och jag luftar vid motorn. Vrider om nyckel och det hela startar, vilket det brukar göra efter lufningen. Men faktum är att motorn går bra nu. Uppenbarligen var det bara läckaget i den mantlade slangen som var problemet. Ren tur att jag upptäckte var det var.

Nu är hon klar, att tas upp…..

2012-10-10 Diesel-felsökning

Postat den 2012-10-10 16:24:00 av admin

Är förberedd på att få tömma babords tanken då babordsmotor inte vill gå när den får bränsle därifrån och det gungade ju rejält på vägen från Djurö till Årsta.  Men samtidigt så gnager det i huvudet att den verkar tjuva luft.

Jag kollar ned i tanken och det ser faktiskt rätt OK ut, även om det var lite skitigt i filtren vid bytet. Passar på att suga ur cirka 10 liter ändå. Det verkar komma lite vatten och lite skit, men på det hela är dieseln ok. Men detta med tjuvluften…..

Som tur är kan man stänga lite olika kranar så jag provar att sätta grovfilter under tryck genom att stänga allt och suga ur luft ur en extra slang som kopplas till. Helt klart så försvinner trycket rätt snabbt, jag provar att trycka in luft och det blir samma sak, det läcker någonstans men det verkar inte vara runt filtret.

Men, när jag känner på den mantlade slangen som är fäst vi tanken så är den blöt, av diesel! Eureka!! Jag har funnit det. Det blir till att shoppa slang m.m. och komma tillbaka på fredag. Bara att hoppas att det är just det.

2012-09-16 Oljebytardags

Postat den 2012-09-16 16:09:14 av admin

En skön dag med bra väder, passar bra att byta olja.

Varmkör motorerna så att oljan blir lättare att ta hand om. Märker dock att babordsmotor inte riktigt vill och känns inte stabil. Har den också fått skräp i dieseln tro? Det får jag kolla senare.

Har köpt 20 liter olja, vilket är vad dessa två gjutjärns spisar vill ha. Den ny inköpta oljesugen fungerar sjuktbra! Bara att pumpa upp ett undertryck sedan går det av sig själv. Smidigt! Byter oljefilter och bränslefilter, inklusive grovfilter.

BB motorn går inte bra. Jag får kolla det senare då dagen verkar gå åt ändå. Man skall ju åka till återvinningnen med lite överblivet också. Gamla filter, gammal olja och trasor.

2012-09-09 13:09 Årets sista resa?

Postat den 2012-09-09 18:58:40 av admin

Kanske blir det sista resan för i år. Det åter igen ganska bra väder med 18 grader och halv-sol och cirka 16 grader i vattnet endast en lätt västlig vind. Att det blir så tidigt avslut beror på tajmingen. Kommande helger är relativt späckade och vi måste ta upp i första omgången i år då jag är bort under den andra.

Färden hem går bra. Vi får vänta en stund på bro-öppning i Strömma men vädret är OK så det känns bra. Det är relativt mycket båtar på väg ”hem” så stäket blir lite stökigt.

Inloppet mot Stockholm är rejält gropigt och det gungar rejält. Det blir dock lugnare i Hammarbyhamnen och slussningen går strålande.

Vi får låna en plats på yttre bryggan och på utsidan, men det är ok. Det är lite trist att lämna båten med vetskap att det kanske inte blir något mer åkande, men så är det i bland. Som tur är så är det inte så långt hem så vi går hem längs Årstaviken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


9 + = fjorton