Bryggsegling och lite fix

20140830_123153_resizedEgentligen hade vi tänkt åka ut på sjön denna helg, men en del annat kom emellan. Men jag ville i alla fall passa på och åka till båten för att fixa lite smått och gott medans frugan höll på med annat. Två viktiga saker stod på agendan. Byta till skiljerelä på BB-motor och spana in varför inte Ebersprächern inte vill starta. Att ta bort den gamla diodplattan är ett enkelt jobb och som ger en bättre laddning av batterier. Här har Skyllermarks helt rätt (Undrar hur det går i deras konkurs? Någon sa att dom skulle bli uppköpta.) . En annan sida som är bra att titta hittar du hos Intestor.

20140830_123230_resizedJag hade sedan tidigare fixat SB-motorn och och köpt relä till BB-motorn. Så det var väl bara att sätta igång. Alla små prylar som behövs fanns på plats också. Först demonteringen. Trots hyffsade utrymmen så är det lite bökigt att nå dit man vill på enkelt sätt, men efter lite bökande så var allt lossat. En tidigare ägare hade uppenbarligen lyckats slita av ordinarie el-kontakter till motorns interna huvud el-kabel och ersatt med en som gick runt hela motorn. Så det blev en snygg och fin skarv av den gamla och bort med den “nya”.  Skiljereläet fästes på generatorn, vilket kanske inte är optimalt men snyggt och åtkomligt.

Det märkliga är att dessa “rymliga” motorrum alltid blir så stökiga. Jag får komma på något fiffigt sätt att få det snyggt under vintern. Har lite idéer som jag vill odla.

IMG_2704 20140830_123348_resized

20140830_130005_resizedNästa problem är Ebersprächern. Den vill inte starta och allt tyder på att den inte får bränsle. Efter lite test och kontroll så visade det sig att bränslepumpen inte går. Inget tickande alls och helt död. Mätinstrumenten visade att det finns spänning fram till pumpen. Så det verkar som en ny pump just har kommit på inköpslistan. Säkert ingen billig liten pryl. Men vad gör man inte…..

Edit: Efter en koll med El&Diesel och lite mer testande så är nog inte pumpen utan styrningen från elektroniken.

20140830_142229_resizedEtt annat projekt inför kommande “lågsäsong” är att utnyttja olika utrymmen bättre. Under durken vid pentryt finns stora utrymmen. Dessa måste jag försöka använda betydligt bättre. Funderar på att göra ett fack för drycker. Vad som kan göras med utrymmet under förvaringslådorna har jag inte kommit på ännu. Men det kommer säkert att lösa sig. Det kommer bli kul att utforska andras lösningar och sedan göra en lite bättre…..

 

 

 

Det här inlägget postades i Loggbok 2014 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


två + 7 =