Nytt år och kallt ute

IMG_0935Så har vi fått ett nytt år. Det har blivit kallare och jag tror att den lägsta temperaturen har legat runt -15 grader vid båten (jag glömde kolla). Det är cirka 1 dm snö på marken och faktiskt ganska vackert. Så äntligen en dag då det bara är cirka -1°, dags att göra lite nytta i båten och inte bara projektera och så. Snön låg lite här och där på pressen men inget allvarligt alls, det gick lätt att skaka ned det viktigaste.

IMG_0937En misstanke om att batterierna inte var i bästa skick hade grott i mig. Jag hade läst om ett tips att en s.k. batteritestare skulle vara ett bra sätt att prova. Jag hittade en på Biltema för drygt 300 kr så det var ett billigt alternativ till att köpa nya batterier i blindo.

Av de fem batterierna som vi har till förbrukning så är ett i reserv som jag försöker hålla laddat hela tiden. De andra fyra är de som används och är alla likadana och ungefär lika gamla. En snabb omkoppling så att de fyra blev lösa och allt var redo för test. Det visade sig att alla enligt batteritestaren var i gott skick. Så laddaren anslöts igen för att fortsätta underhålla dom.

IMG_0939Ett projekt av alla är att höja soffan vid pentryt så det blir bekvämare att sitta är och kanske kunna jobba enklare. Enklast blir det att låta soffan vila på den del av inredning som redan finns. Jag ordnade två mässingsbläck som får ta emot stryk från soffans tappar. Det blev riktigt bra. Lite problematiskt är det så tapparna är lite korta rean från början. Men jag skall fixa ett par mothåll också så blir det bra.

IMG_0943Totalt blir det ungefär 16 centimeter högre och i framkant så skall jag laga ett par uppfällbara stöd. Jag vill att man enkelt skall kunna sätta soffan i original läge igen, vilket kan behövas om man skall använda den som sovplats. Så lite mätningar har gjorts och till nästa gång skall nog en prototyp finnas klar hoppas jag. Sedan får vi se vad vi gör med springan som blir, kanske en bit teak-plywood kommer blir bra, det får vi se.

IMG_0941Ett problem hade uppstått med förra årets fix av öppningsbara durkar. Dom slog i lådorna när man skulle lyfta på dom. Så de två durkarna togs till “verkstan” på jobbet för att sågas till och lackas. Ett egentligen ganska lätt jobb och det mesta pysslet blev att lacka det hela så det blev snyggt. Med den nya kapningen så blev det mycket bättre och enklare att lyfta på durkarna. Dock måste ett litet mothåll i ramen under dom ordnas till, men det är en enkel sak.

Jag började även ordna med lita andra små saker som inte fick några foton och som kommer bli klara med tiden, då får det komma bilder på det också.

Årets första dag med pyssel avklarad!

 

Det här inlägget postades i Loggbok 2016 och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


− 5 = noll