Lugn skön helg

Ofta blir det något som fixas antingen på ön eller på båten när man är ute. Det känns som att båten är någorlunda färdig för i år, så där blev det inte så mycket pyssel. Men…. lite måste man ju ordna med trots att det var en helg med strålande solsken och svaga vindar vilket resulterade i varmt väder både dag och natt.

Ett litet projekt som jag har fixat med är teak-luckan i fören där snören m.m. förvaras. Den har ju läckt och varit i dåligt skick. Vad som återstod nu var att slipa och olja in. Resultatet blev helt OK och håller klassen “duger åt den som skall ha den”. Nu får vi hoppas den håller tätt. Ett lager olja till skall strykas på kommande helg. Jag köpte även ett par oljeabsorberande kuddar på Biltema för att lägga i motorrummet under motorerna. Inte för att dom läcker olja alls, utan bara för att vara steget före om det skulle ske en dag.

På ön blev inget speciellt utfört. Det var varmt och det kändes som att det var lite överflödigt att göra något kroppsarbete. OK, lite småsaker fixades det med, knappt att någon kommer att märka. Nästa helg är det midsommar och då hoppas jag att många kommer till ön där ÅDBK har hållit till i många år nu.

Välkomna!

Det här inlägget postades i Loggbok 2020 och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


+ två = 6